Ворог посилює застосування артилерії та дронів на півдні України - Гуменюк

Ворог посилює застосування артилерії та дронів на півдні України - Гуменюк

Укрінформ
Ситуація на Херсонщині залишається досить напруженою, адже ворог намагається тиснути артилерією, авіацією та застосовувати БПЛА різних модифікацій.

Про це повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Ситуація залишається досить напруженою. Ворог намагається компенсувати тиск артилерією, авіацією, із застосуванням безпілотних літальних апаратів різних модифікацій від ударних до тих, які переносять осколкові боєприпаси», - зазначила вона.

Гуменюк уточнила, що ворог намагається таким чином компенсувати ті дні, «коли було втрачено час через погодні умови».

Речниця зауважила, що агресор активізував використання БПЛА, яких зафіксовано понад 30, «це FPV-дрони і дрони, які скидали осколкові боєприпаси».

За її словами, ворог активізував застосування безпілотників не тільки по Херсонщині, а й в напрямку Очаківського району, намагається тиснути за допомогою дронів та покривати територію артилерією.

Водночас вона зауважила, що ворог намагається тримати на високому рівні інтенсивності удари артилерією, доводячи їх до позначки 100.

«Зараз це їм робити складніше, тому що минулої доби наша контрбатарейна робота була досить результативною. Знищено установку «Град», 7 гармат, 2 САУ та 11 одиниць автобронетанкової техніки», - поінформувала вона.

За словами Гуменюк, ситуація на лівому березі Херсонщини - непроста, адже «погодні умови впливають не тільки на ворога, а й на наші підрозділи».

«Доводиться в дуже складних умовах утримувати позиції, доводиться продовжувати роботу по розширенню плацдарму під тиском ворожих атак», - підкреслила спікерка.

Водночас вона відзначила, що на даному напрямі минулої доби інтенсивність ворожих атак знизилася.

«Лише до однієї атаки вони вдалися, знов отримали відсіч і повернулися на свої позиції», - резюмувала Гуменюк.

Читайте також: Гуменюк розповіла, як впливають вибухи у Криму на логістику окупантів

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу російські війська здійснили 91 обстріл Херсонської області. Загинула одна людина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-