Втомленими від війни можуть бути лише українці - посол ЄС в Австрії

Втомленими від війни можуть бути лише українці - посол ЄС в Австрії

Ексклюзив
Укрінформ
Підстави для втоми від війни мають лише українці, у Євросоюзі ж мусять підтримувати український народ та наполягати на виведенні російських військ.

Про це заявив у інтерв’ю Укрінформу голова представництва Єврокомісії в Австрії, колишній генеральний секретар цієї європейської інституції Мартін Зельмаєр.

"Якщо хтось і має підстави бути втомленим, то це народ України, який змушений щодня захищатися від ракетних обстрілів, ударів безпілотників та інших жахливих наслідків російського нападу, а також переховуватися у бомбосховищах. Ми в Європейському Союзі не повинні бути втомленими", - заявив Зельмаєр.

За його словами, європейці мають продовжувати наголошувати на тому, що "ця війна стосується миру і безпеки в усій Європі".

Читайте також: Всі 27 лідерів ЄС схвалили €50 мільярдів допомоги для України

"Слава Богу, що Україна протистоїть цій агресивній війні, яка суперечить міжнародному праву. І наш обов'язок та зобов'язання – підтримувати Україну в її захисті цінностей Європейського Союзу, нашої свободи і безпеки. Важливо, щоб представники інституцій ЄС та держав-членів пояснювали це знову і знову та закликали до пильності, а не до втоми", - наголосив посол ЄС в Австрії. 

Він підкреслив, що Україна зараз "захищає свою землю і водночас міжнародний правопорядок, на якому ґрунтується мир, безпека і процвітання всієї Європи". "Адже якщо ми дозволимо незаконно змінювати кордони в Європі за допомогою зброї, то ніхто в Європі не буде в безпеці", - додав Зельмаєр. 

Голова представництва Єврокомісії в Австрії підкреслив що РФ має припинити свою агресивну війну, яка порушує міжнародне право, та залишити незаконно окуповану територію України.

Читайте також: Посол ЄС в Австрії: Маємо бути готовими до зменшення допомоги Україні з боку США

"Це – спільна позиція, яку Європейський Союз та його союзники неодноразово підтверджували з 24 лютого 2022 року. Мова про те, щоб базований на міжнародному праві порядок на Європейському континенті було відновлено і, таким чином, забезпечено стійкий мир. Саме тому ми переконані, що Україна має перемогти", - заявив він.

Як повідомлялося, російська пропаганда активно поширює наративи, які спрямовані на роз'єднання та послаблення підтримки України західними країнами. Серед них - наратив про Захід, який втомився від України та втратив інтерес допомагати їй.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-