Україна в ОБСЄ розповіла про втрати Росії: 400 солдатів на кілометр

Україна в ОБСЄ розповіла про втрати Росії: 400 солдатів на кілометр

Укрінформ
Російська армія втрачає в середньому близько 400 своїх солдатів для просування на один кілометр української території.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила заступниця постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Наталія Костенко під час чергового засідання Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ у середу у столиці Австрії.

"Маючи значну перевагу як у живій силі, так і в озброєнні, російські війська, тим не менш, продовжують зазнавати значних втрат. У середньому російські збройні сили втрачають 400 солдатів на кожен кілометр просування", - сказала вона.

При цьому одночасно з наземними операціями російські збройні сили продовжують атакувати Україну, завдаючи повітряних і ракетних ударів по цивільному населенню. За словами Костенко, лише за два місяці, протягом грудня-січня, російські війська випустили понад 600 ракет і 1000 БПЛА типу Shahed по цілях по всій Україні.

Між тим, наголосила дипломат, попри задіяні наявні ресурси, "Російська Федерація не досягає прогресу в досягненні своєї імперської мети – демонтажу української державності та знищення української нації".

Заступниця очільника української місії в ОБСЄ підкреслила, що військова допомога Україні "має вирішальне значення для успіху наших зусиль із захисту країни від російського вторгнення". "Важкі броньовані машини, в тому числі танки, сучасні системи протиповітряної оборони та бойові літаки необхідні для захисту цивільного населення та звільнення суверенних територій України. Ми вдячні нашим міжнародним партнерам за допомогу у підвищенні боєздатності України", - сказала вона.

Читайте також: Втрати РФ в Україні: журналісти встановили імена понад 43 000 військових

Костенко також вказала на те, що Україна найбільше прагне закінчити війну, "однак мир, якого ми прагнемо, не дається будь-якою ціною".

"Мир, якого ми прагнемо, може бути досягнутий лише за умови повного відновлення принципів, викладених у Статуті ООН, принципів, які погодилися поважати всі суверенні країни світу. Мир, якого ми прагнемо – це відновлення територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів і повне виведення російських військ", - заявила дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу ЗС України, станом на ранок 31 січня орієнтовні втрати російських військ становлять близько 385 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-