Втрати РФ в Україні: журналісти встановили імена понад 43 000 військових

Втрати РФ в Україні: журналісти встановили імена понад 43 000 військових

Укрінформ
Журналісти разом з волонтерами встановили імена понад 43 тисяч військових, які Росія втратила на війні в Україні з лютого 2022 року.

Про це повідомляє Бі-бі-сі в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Бі-бі-сі спільно з виданням «Медіазона» (визнано в Росії «іноагентом») та командою волонтерів вдалося встановити імена 43 014 російських військових, які загинули на війні в Україні з лютого 2022 року», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, незважаючи на відсутність новин про значні зміни лінії фронту, російська сторона продовжує зазнавати великих втрат. За останні два тижні вдалося підтвердити загибель ще 1283 російських військових (не всі з них загинули в січні 2024 року).

Читайте також: Для «м'ясних» штурмів військовим РФ систематично видають наркотики та психотропи

Ця цифра суттєво перевищує середні показники 2022 року (300 підтверджених загиблих за тиждень) та порівнянна з числами втрат зими минулого року (600-800 підтверджених загиблих за тиждень), коли російські сили намагалися атакувати одразу в кількох районах Донецької області, інформує видання.

У сумі на людей, які прийшли з «гражданки» і вступили до збройних структур Росії вже після початку повномасштабного вторгнення, нині припадає майже 50% усіх бойових втрат Росії. З 5169 мобілізованих, чия смерть була підтверджена публікаціями в Росії, 4130 осіб, тобто 80%, загинули за останні 12 місяців, додає Бі-бі-сі.

Читайте також: Сили оборони знищили ще 990 російських загарбників

При цьому, судячи з опублікованих судових документів, поранених мобілізованих дедалі частіше визнають придатними до подальшої служби та відправляють назад до зони так званої спецоперації.

Щоб компенсувати втрати на фронті, Росія продовжує активно вербувати ув'язнених. Причому всіх, хто підписує контракт із вересня, зобов'язують служити вже не шість місяців, як раніше, а до кінця війни, підкреслило видання.

Раніше Укрінформ повідомляв, що, за оцінками Міністерства оборони Британії, від початку повномасштабного вторгнення росіяни втратили більше 300 тис. військових, проте навіть офіційні особи РФ не знають точну кількість загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-