Міноборони - про підсумки «Рамштайну»: Україна отримає зброю для ураження ворога в тилу

Міноборони - про підсумки «Рамштайну»: Україна отримає зброю для ураження ворога в тилу

Укрінформ
Україна отримає від іноземних партнерів озброєння для ефективного ураження ворога як на лінії зіткнення, так і в тилу, та для знищення його логістичних вузлів.

Як передає Укрінформ із посиланням на Міністерство оборони, про це повідомив начальник управління преси та інформації МОУ Ілларіон Павлюк за підсумками 18-ї зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн».

Зустріч відбулася у вівторок в онлайн-форматі. Українську делегацію очолив міністр оборони Рустем Умєров.

«Ми почули достатньо важливих заяв від партнерів, достатньо важливих зобов’язань, щоб сказати, що потужна підтримка України триватиме і далі», – сказав Павлюк. За його словами, Україна отримає від партнерів озброєння, яке надзвичайно потрібне, аби ефективно вражати ворога як на лінії зіткнення, так і в тилу, знищувати його логістичні вузли.

Серед іншого, пролунали зобов’язання щодо надання Україні зброї дальнього ураження. «Є цілковите розуміння партнерів, що нам ця зброя потрібна і зобов’язання працювати над тим, аби надавати Україні більше зброї для подібних ударів», – зазначив Павлюк.

Своєю чергою начальник Департаменту міжнародного оборонного співробітництва Міністерства оборони полковник Геннадій Коваленко наголосив, що нинішня зустріч - це можливість для України донести союзникам низку важливих повідомлень, зокрема – поінформувати партнерів про ситуацію на фронті.

Він відзначив, що у зустрічі взяли участь представники більш як 50 країн.

За словами Коваленка, керівники Головного розвідувального управління Міноборони поділилися з партнерами інформацією про цілі, плани агресора і про українську протидію.

«Тобто ми не тільки вислуховували наших союзників, ми доводили і наші меседжі – яким чином ми будемо відбивати атаки і здобувати перемогу», – підкреслив начальник департаменту.

Читайте також: Коаліція «Рамштайн» загалом виділила Україні понад $80 мільярдів - Пентагон

Він додав, що на зустрічі також ішлося про посилення спроможностей України в рамках авіаційної, протиповітряної, артилерійської коаліцій та коаліції морської безпеки. Зокрема, в рамках авіаційної коаліції – крім зобов’язань щодо надання літаків F-16 – також обговорювали надання союзниками додаткових гелікоптерів.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Рустем Умєров заявив, що ефективність української ППО проти російських ракетних атак зросла на третину та подякував партнерам за постійну підтримку.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-