Коаліція «Рамштайн» загалом виділила Україні понад $80 мільярдів - Пентагон

Коаліція «Рамштайн» загалом виділила Україні понад $80 мільярдів - Пентагон

Укрінформ
Контактна група з питань оборони України, відома як формат «Рамштайн», виділила загалом понад $80 мільярдів військової допомоги Україні та продовжує колективні зусилля, щоб забезпечувати безперервну підтримку.

Про це заявив у вівторок за підсумками віртуальної зустрічі Контактної групи речник Пентагону генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Контактна група продовжує колективні зусилля для міжнародної військової підтримки України, яка надалі захищається від неспровокованої агресивної війни РФ. Загалом ця коаліція виділила понад $80 мільярдів США на допомогу Україні у сфері безпеки, і важлива робота продовжується», - сказав представник оборонного відомства США.

Він уточнив, що зараз зусилля зосереджені на посиленні потенціалу ВПС України, артилерії, морських операцій, наземного розмінування, ППО та інформаційних технологій.

Читайте також: Умєров на «Рамштайні»: Ефективність української ППО зросла на третину

Представник Пентагону також наголосив, що Сполучені Штати попри відсутність рішення про подальшу підтримку України з боку Конгресу, продовжують об’єднувати зусилля союзників та партнерів, аби знайти можливості для допомоги ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок міністр оборони США Ллойд Остін і голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун провели 18-ту віртуальну зустріч Контактної групи з питань оборони України. Участь у засіданні, яке пройшло у форматі віртуальної конференції, взяли понад 50 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-