Умєров - на «Рамштайні»: Для прориву на війні потрібні інновації та технологічний прогрес

Умєров - на «Рамштайні»: Для прориву на війні потрібні інновації та технологічний прогрес

Укрінформ
Для прориву на війні з РФ потрібні інновації та значний технологічний прогрес, саме тому у 2024 році оборонні технології матимуть центральну роль у порядку денному Міністерства оборони.

Як передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Міноборони, про це сказав міністр оборони Рустем Умєров, який очолює українську делегацію під час онлайн-засідання 18-ї зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн».

«Достатні обсяги техніки та боєприпасів, технічного обслуговування та запасних частин є критично важливою складовою успіху. Але для прориву потрібні інновації та значний технологічний прогрес. Саме тому у 2024 році оборонні технології матимуть центральну роль у порядку денному Міністерства оборони», – наголосив Умєров.

Читайте також: У Парижі союзники України створюють «Артилерійську коаліцію»

У вступному слові він також висловив подяку усім країнам, які підтримують Сили оборони, зокрема у розвитку коаліцій спроможностей, та наголосив, що зараз критично необхідно нарощувати довгострокові пакети військової допомоги України. Міністерство оборони зі свого боку готове співінвестувати в технології та спільне виробництво, ділитися бойовим досвідом, сприяти укладенню довгострокових контрактів із зацікавленими компаніями.

Як зазначається, до складу української делегації також увійшли: головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний, перший заступник міністра оборони, генерал-лейтенант Олександр Павлюк, начальник Генерального штабу ЗСУ, генерал-лейтенант Сергій Шаптала, начальник Головного управління розвідки Міноборони, генерал-лейтенант Кирило Буданов та інші посадовці.

Читайте також: Посол України при НАТО порівняла «Рамштайн» із складанням Airbus: Всі доповнюють один одного

Як повідомлялося, міністр оборони США Ллойд Остін у вівторок офіційно відкрив засідання Контактної групи з питань оборони України, яке цього місяця проходить у форматі онлайн-конференції. Це засідання буде присвячене довгостроковим потребам України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-