Посол України при НАТО порівняла «Рамштайн» із складанням Airbus: Всі доповнюють один одного

Посол України при НАТО порівняла «Рамштайн» із складанням Airbus: Всі доповнюють один одного

Укрінформ
Рішення щодо військової допомоги Україні ухвалюються у столицях держав, які входять до коаліції «Рамштайн», але цей формат важливий, оскільки координує і доповнює зусилля кожної з країн-учасниць.

Про це заявила посол України в НАТО Наталія Галібаренко на онлайн-брифінгу на тему: «Співпраця України та НАТО: поточні домовленості й перспективи на 2024 рік» у Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Всі рішення (щодо військової допомоги Україні - ред,) так чи інакше ухвалюються у столицях держав, які входять до коаліції «Рамштайн». Але в чому «додана вартість» різних форматів і коаліцій? Це як складання Airbus, коли задіяно дуже багато акторів, і кожний робить свою частину роботи, а на виході ми маємо високотехнологічний продукт. Я б так це порівняла, бо в рамках «Рамштайну» всі стараються доповнювати один одного», - сказала Галібаренко.

Читайте також: Результати війни в Україні визначатимуть майбутнє світу - голова Військового комітету НАТО

Вона зауважила, що якби Україна, як це було на самому початку війни, домовлялася про постачання військової техніки, боєприпасів і ремонти виключно на двосторонньому рівні, «це було б не так ефективно, як те, що робиться в рамках злагодженої координації на чолі із нашим найбільшим донором - США».

Як повідомлялося, 17 січня у Брюсселі відбулась зустріч Військового комітету НАТО на рівні керівників оборони, в ході якого пройшло засідання Ради Україна-НАТО. У зустрічі в режимі телеконференції мав намір взяти участь генерал Валерій Залужний, але захід відбувся без його участі. Позицію України виклав військовий представник Місії України при НАТО генерал-майор Сергій Салкуцан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-