Результати війни в Україні визначатимуть майбутнє світу - голова Військового комітету НАТО

Результати війни в Україні визначатимуть майбутнє світу - голова Військового комітету НАТО

Укрінформ
Те, як завершиться війна, під час якої Україна захищає себе та демократичні цінності, визначатиме майбутнє усього світу.

Про це під час відкриття зустрічі керівників оборони країн-союзниць у середу заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У 2024 р. більше 2 мільярдів людей віддаватимуть свої голоси на демократичних виборах, тож концепція демократії має бути захищена більше ніж будь-коли. Український народ та Збройні Сили України роблять це шляхом, який ми не бачили ніколи раніше. У темряві війни вони є маяком світла, який показує світу, що означає боротися за те, у що ви вірите. Сьогодні 693-й день того, що, як думала Росія, буде триденною війною. Україна буде мати нашу підтримку кожного наступного дня. Тому що результати цієї війни визначать майбутнє світу», - наголосив керівник Військового комітету НАТО.

Він поінформував, що на останній сесії сьогодні відбудеться Рада НАТО-Україна у форматі керівників оборони: «Ми вислухаємо оновлену інформацію від наших українських партнерів, обговоримо поточну ситуацію та підтвердимо продовження допомоги для України».

Бауер зауважив, що війна в Україні жодним чином не була спровокована реальними загрозами для безпеки Росії, які б надходили від України або від НАТО. Ця війна - про острах Росії перед чимось набагато потужнішим, ніж будь-яка фізична зброя на землі - перед демократією. Якщо народ України може відстоювати демократичні права, невдовзі це може зробити й народ Росії, і вся ця війна саме про це.

Читайте також: Допомога НАТО для України є не благодійністю, а інвестицією в безпеку - Столтенберг

За словами адмірала, відповідальність за свободу не лежить лише на плечах людей в уніформі. З метою зміцнення колективної оборони Альянсу та водночас продовження підтримки України союзники мають сформувати такий підхід до безпеки, який охоплюватиме все суспільство.

«Нам необхідно, щоб державні та приватні актори змінили світогляд від ери, де все було спланованим, передбачуваним, знаходилося під контролем та орієнтованим на ефективність, до ери, де може статися все що завгодно. Саме тому ми маємо зосередити увагу на нашій ефективності. Для цього нам необхідно трансформувати бойові спроможності НАТО», - сказав голова Військового комітету Альянсу.

Як повідомили Укрінформу в Місії України при НАТО, сьогодні у зустрічі Ради Україна-НАТО візьме участь головнокомандувач Збройних Сил України генерал Валерій Залужний. Зустріч відбудеться в онлайн-форматі.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-