Білий дім: Наступні кілька місяців будуть критичними для України

Білий дім: Наступні кілька місяців будуть критичними для України

Укрінформ
Адміністрація США вважає, що бойові дії в Україні впродовж кількох наступних місяців матимуть критичне значення для її захисту, тому Конгрес повинен прискорити рішення щодо продовження підтримки.

З такою заявою виступив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Наступні кілька місяців будуть критичними для України», - сказав представник адміністрації США.

Він наголосив, що росіяни продовжують атакувати Україну безпілотниками й ракетами. Тож українському командуванню вже зараз доводиться приймати складні рішення про те, яку саме зброю та боєприпаси застосовувати в умовах, коли їхні запаси скорочуються.

Читайте також: Байден і Сунак обговорили подальшу допомогу Україні

Водночас РФ продовжує отримувати допомогу від Ірану й Північної Кореї, в тому числі балістичні ракети. Крім того, росіяни налагодили власне виробництво дронів та інших систем озброєнь.

У цьому контексті Кірбі зазначив, що адміністрація США прагне перемоги України. Він нагадав, як президент Байден чітко заявив, що Україна має стати процвітаючою та суверенною країною з відновленими кордонами і суверенітетом.

Читайте також: Білий дім: Якщо США припинять підтримку України, це може стати прикладом для інших країн

«І ми хочемо мати можливість далі надавати Україні необхідну підтримку, щоб вона могла досягти цих результатів», - наголосив представник адміністрації США.

Як повідомляв Укрінформ, Конгрес США продовжує переговори щодо затвердження запиту президента Байдена на додаткове фінансування потреб національної оборони, який містить понад $60 млрд для підтримки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-