Білий дім: Якщо США припинять підтримку України, це може стати прикладом для інших країн

Білий дім: Якщо США припинять підтримку України, це може стати прикладом для інших країн

Укрінформ
Роль Сполучених Штатів як лідера глобальної підтримки України надихає союзників та партнерів, і якщо Америка припинить свою допомогу, цей приклад можуть перейняти інші країни.

Про це заявив журналістам координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми вдячні за підтримку, яку понад 50 країн продовжують надавати Україні. Кожна нація сама вирішує, як це має виглядати, і що є доцільним. Це – суверенні рішення», - сказав представник Білого дому.

Він підкреслив, що глобальна підтримка України є величезною. Однак, якщо Конгрес США не зможе ухвалити нового масштабного пакета, це змінить ситуацію в міжнародному контексті.

Читайте також: Байден і Шольц розглянули шляхи подальшої підтримки України

«Я думаю, можна очікувати, як деякі країни підуть за прикладом Сполучених Штатів, якщо ми просто все згорнемо, не зможемо затвердити фінансування та приймемо рішення, що більше нічого не надаватимемо Україні», - зазначив Кірбі.

За його словами, американське лідерство в цьому питанні «має значення».

Як повідомляв Укрінформ, Джо Байден зустрічається в середу з лідерами обох палат Конгресу. Основне питання обговорень стосується ухвалення запиту президента США на фінансування потреб національної оборони, який містить, зокрема, понад $60 млрд на підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-