Україні терміново потрібна військова допомога, зволікання коштує людських життів - Єрмак

Україні терміново потрібна військова допомога, зволікання коштує людських життів - Єрмак

Укрінформ
Україна потребує термінової допомоги союзників та партнерів, адже будь-яке зволікання з забезпеченням потреб української армії під час війни з Росією коштує людських життів.

Про це заявив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак в ефірі радіостанції National Public Radio, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Офісу Президента України.

«Наші воїни, наші герої тримають територію, але це надзвичайно складно за умови дефіциту артилерійських боєприпасів», - зазначив він.

Єрмак наголосив, що за час повномасштабного вторгнення Україні вдалося звільнити понад 50% своєї окупованої території.

Читайте також: Європа має бути готова збільшити допомогу Україні - депутат Бундестагу

«Та, звісно, без снарядів, як і без низки інших важливих для боротьби речей, нашим воїнам сьогодні вкрай складно. Тож, без сумніву, наголошу ще раз: термінова допомога для нас надзвичайно важлива, тому що ціна часу під час війни – це втрачені людські життя», – акцентував керівник ОП.

Водночас він акцентував, що Україна не готова поступатися своїми територіями.

«Ми не готові до будь-яких компромісів і поступок щодо нашої незалежності, суверенітету та територіальної цілісності, а також нашої свободи», – зазначив Єрмак.

Він також додав, що попри те, що у світі зараз відбуваються різні конфлікти й війни, Україна залишається пріоритетною темою, бо це найбільша війна в Європі з часів Другої світової, саме тому все більше країн долучається до процесу пошуку мирного рішення на основі української Формули миру.

Читайте також: Єрмак пояснив, чому Китай і країни Глобального Півдня поки не приєдналися до Формули миру

«Після зустрічі в Давосі, де ми мали захід за участю (радників з питань національної безпеки та зовнішньополітичних радників лідерів – ред.) 82 країн, зокрема й країн, що мають досить складні стосунки між собою, всі ми сиділи за одним столом та впродовж понад 8 годин обговорювали Україну: як зупинити війну, як забезпечити справедливий мир, як розробити детальний план від міжнародної спільноти відповідальних держав та реалізувати його в подальшому», – зауважив керівник Офісу Президента.

Як повідомлялося, 15-18 січня на полях Всесвітнього економічного форуму в швейцарському Давосі працював Український дім – комунікаційний, дискусійний та виставковий простір, мета якого – привернути увагу до потреб країни, яка у 21 столітті протистоїть потужному агресорові.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-