Європа має бути готова збільшити допомогу Україні - депутат Бундестагу

Європа має бути готова збільшити допомогу Україні - депутат Бундестагу

Ексклюзив
Укрінформ
Можливе зменшення допомоги Україні з боку США - погана новина, але Європа має бути готова збільшити свою частку.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав голова Комітету в закордонних справах Бундестагу Міхаель Рот.

«Ми не повинні дивитися на Вашингтон, як кролик на удава, натомість зараз ми повинні запитати себе: що ми в Європі можемо зробити, щоб компенсувати можливе скорочення підтримки України з боку США», - сказав політик.

Він визнав, що Європа, можливо, не зможе забезпечити достатньо зброї самотужки в короткостроковій перспективі. Але це багатий континент, який може і повинен закуповувати необхідну зброю в інших державах, у тих же США, приміром.

Читайте також: Німецький політик пояснив, чому Бундестаг не підтримав передачу Taurus Україні

Рот вважає недоречним впадати наразі в песимізм на тлі подій у Конгресі та передвиборчої ситуації в Сполучених Штатах.

Натомість німецький політик вважає за необхідне продовжувати боротьбу з вагомими аргументами та рішучістю за те, щоб Європа робила більше для України незалежно від результату президентських виборів у США.

За його словами, Німеччина надіслала важливий сигнал, оголосивши про фактичне подвоєння витрат на військову підтримку України в цьому році та очікує, що її європейські партнери, особливо такі великі країни, як Франція, Іспанія та Італія, зроблять так само.

Читайте також: Єрмак запевняє, що підтримка України з боку США не змінилася

«Допомога Україні - це не лише питання європейської солідарності чи навіть християнського милосердя. Якщо ми зараз не зупинимо російський імперіалізм, миру не буде ніколи. Тоді існуватиме ризик подальших військових конфліктів у Східній Європі, які виходять далеко за межі України», - підкреслив голова парламентського комітету.

Як повідомлялося, республіканці в Палаті представників Конгресу США з вересня минулого року не можуть домовитися з демократами щодо продовження підтримки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-