Єрмак запевняє, що підтримка України з боку США не змінилася

Єрмак запевняє, що підтримка України з боку США не змінилася

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак запевняє, що підтримка України з боку США не змінилася, хоча передвиборча ситуація має свій вплив.

Про це він сказав в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна", передає Укрінформ.

"На сьогодні ми маємо повну підтримку з боку обох партій Конгресу. Наголошую, що я двічі у Вашингтоні зустрічався зі спікером Палати представників. Потім ці зустрічі ми провели разом із Президентом Зеленським. Ми повернулися з позитивними відчуттями. Ми не маємо відчуття, що якось змінилася підтримка Сполучених Штатів стосовно України. Але, безперечно, вони (США - ред.) вже вступили в період президентських виборів. Вони мають свої внутрішні явища, але ставлення до нас не змінилося. І мені здається, що дуже високий, як і раніше, рівень підтримки від них", - зазначив Єрмак.

Відповідаючи на запитання про вплив на позицію республіканців точки зору Дональда Трампа, Єрмак сказав, що "дуже важливо розділяти передвиборчу риторику і конкретні кроки". "Але ми точно знаємо про позицію американців, а будь-який уряд, будь-які політичні лідери завжди орієнтуються на думку свого народу. Рівень підтримки американського народу дуже високий", - заявив він.

Читайте також: Дуда вважає, що допомога США - єдина надія на перемогу України

Як повідомляв Укрінформ, 5 січня речник Державного департаменту США Метью Міллер підтвердив, що стратегія США щодо підтримки України залишається незмінною - вона продовжуватиметься стільки, скільки буде потрібно для того, щоб країна могла міцно стояти на ногах.

Минулого тижня експрезидент США Дональд Трамп пообіцяв «дуже швидко» зупинити війну в Україні у разі перемоги на президентських виборах цього року. 

Після цих слів Президент України Володимир Зеленський запросив Трампа здійснити візит до Києва.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-