Ми з Путіним чудово ладнаємо: Трамп обіцяє «дуже швидко» закінчити війну, якщо переможе на виборах

Ми з Путіним чудово ладнаємо: Трамп обіцяє «дуже швидко» закінчити війну, якщо переможе на виборах

Укрінформ
Експрезидент США Дональд Трамп пообіцяв "дуже швидко" зупинити війну в Україні у разі перемоги на президентських виборах цього року.

Про це він заявив під час промови після перемоги на перших президентських кокусах у штаті Айова, передає Укрінформ. 

За словами Трампа, він має хороші стосунки з президентом РФ Путіним.

«Ми з Путіним чудово ладнаємо. Це добре, а не погано. Якби фейкові новини стали справжніми і чесними новинами, 90% наших проблем у цій країні було б вирішено… Ситуація з Україною настільки жахлива... І ми плануємо вирішити це дуже швидко. Я дуже добре знаю президента Путіна, я дуже добре знаю Зеленського, я можу поговорити з ними, і ми розв’яжемо цю проблему дуже швидко», – сказав Трамп.

За його словами, війни в Україні «ніколи не повинно було статися».

Як повідомляв Укрінформ, за результатами попередніх підрахунків голосів та опитувань, Дональд Трамп став лідером республіканських кокусів у штаті Айова, де відбулися перші голосування з обрання єдиного кандидата від Республіканської партії на виборах президента США.

Торік Президент Володимир Зеленський висловив готовність вислухати «мирний план» колишнього лідера США Дональда Трампа щодо війни, однак Україна не буде віддавати РФ свої території.

Читайте також: Трамп переміг на республіканських кокусах в Айові - CNN

Трамп неодноразово заявляв, що після перемоги на президентських виборах 2024 року у США швидко врегулює війну між Росією та Україною.

Після цього Зеленський запросив його відвідати Україну. «Я запрошую (в Україну – ред.) президента Трампа. Якщо він зможе приїхати сюди, мені знадобиться … 24 хвилини, щоб пояснити президенту Трампу, що він не може керувати цією війною. Він не може забезпечити мир через Путіна», — сказав Зеленський в ефірі NBC «Meet the Press» у листопаді.

У відповідь Трамп заявив, що зараз це недоречно через «конфлікт інтересів», оскільки Україна веде справу з адміністрацією Байдена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-