Уряд виділив для потреб військових додаткові 657 мільйонів гривень

Уряд виділив для потреб військових додаткові 657 мільйонів гривень

Укрінформ
Уряд виділив Міністерству оборони додаткові 657 мільйонів гривень для забезпечення термінових потреб бойових бригад.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Міноборони.

За даними відомства, кошти виділені з резервного фонду державного бюджету.

«Усього Уряд виділив Міноборони 657 мільйонів гривень (з них Державній спеціальній службі транспорту – 10,7 мільйона гривень). Окремо від цієї суми Головному управлінню розвідки Міністерства оборони виділили 10,524 мільйона гривень», – зазначили в міністерстві.

Виділені урядом кошти Міноборони планує спрямувати на закупівлю техніки й озброєння, оптичних і тепловізійних приладів, засобів зв’язку, виробництво боєприпасів, ремонт та утримання техніки, а також запасних і комплектувальних частин до неї. Кожна з бригад формує цю потребу індивідуально.

Читайте також: Україна та США провели першу спільну інспекцію наданої Штатами зброї

Відповідно до підходу Генерального штабу Збройних сил України, від 1 до 10 млн гривень будуть виділені кожній бригаді за наступними принципами:

пріоритет надається військовим частинам, які беруть безпосередню участь у бойових діях;

розподіл відбувається з урахуванням організаційної структури та чисельності особового складу (умовно, піхоті – більше, льотчикам – менше, тому що літаки обслуговуються в централізованому порядку).

Міноборони очікує сформовані потреби кожної військової частини. Після того, як Генштаб ЗСУ узагальнить розрахунки, буде підготований відповідний запит до Міністерства фінансів

У подальшому кошти надійдуть до Міноборони, після чого будуть направлені до військових частин.

Читайте також: Міноборони: Основним пріоритетом є забезпечення війська ракетами та боєприпасами

Як пояснив заступник міністра оборони Юрій Джигир, виділення коштів із резервного фонду спричинене змінами в адмініструванні «військового» ПДФО в поточному році.

Він нагадав, що 10% від частини такого ПДФО, який зараховується у державний бюджет, автоматично повертатиметься військовим частинам пропорційно до сплаченого ними податку.

«Оскільки цю пропорцію можна буде порахувати тільки після сплати ПДФО в січні, то новий механізм запрацює з лютого. Тож уряд для закриття «фінансового розриву» у січні виділив з резервного фонду кошти для нагальних потреб оборони. Адже забезпечення військовослужбовців усім необхідним – процес, що має тривати безперебійно за замовчуванням», – зауважив Джигир.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді Верховна Рада прийняла закон про перерозподіл «військового» ПДФО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-