Україна та США провели першу спільну інспекцію наданої Штатами зброї

Україна та США провели першу спільну інспекцію наданої Штатами зброї

Фото
Укрінформ
Служба внутрішнього аудиту Міністерства оборони та представники Збройних сил України спільно з відділом оборонного співробітництва посольства США провели першу спільну перевірку озброєння та майна, наданого американськими партнерами.

Про це повідомило Міноборони України, передає Укрінформ.

Інспекція була проведена в одній із військових частин. Українські й американські інспектори перевірили три основні позиції: серійні номери, технічний стан та умови належного зберігання (безпека й охорона).

Зазначається, що обробка інформації на цей час триває. Зауважень з боку представників США під час спільної роботи не було.

Подібні інспекції щодо кінцевого використання наданої партнерами зброї відбуватимуться й надалі.

Читайте також: У ЄС розпочали аудит наданого Україні озброєння - ЗМІ

Заступник міністра оборони Юрій Джигир наголосив, що забезпечення доступу до місць зберігання, відкритість і систематичні спільні інспекції є конкретними заходами, які відомство вживає для посилення прозорості та зміцнення довіри у відносинах із партнерами.

Як повідомлялося, у листопаді минулого року Міністерство оборони України ініціювало та підписало концепцію самозвітування країни-партнера щодо кінцевого використання наданої зброї. 14 грудня з американською стороною був узгоджений план спільних фізичних перевірок озброєння.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-