Міноборони: Основним пріоритетом є забезпечення війська ракетами та боєприпасами

Міноборони: Основним пріоритетом є забезпечення війська ракетами та боєприпасами

Укрінформ
На розвиток, закупівлю, модернізацію та ремонт озброєння та військової техніки у 2024 році виділять 265,4 млрд гривень – це 20% всього оборонного бюджету.

Про це сказав заступник міністра оборони України Юрій Джигир в інтерв’ю ВВС Україна, передає Укрінформ.

"Говорячи про конкретні військові потреби, основним пріоритетом для нас є забезпечення війська ракетами та боєприпасами, на що виділено близько 175 мільярдів гривень. На закупівлю для ЗСУ військової техніки та озброєння, а також їх ремонт закладено понад 90 мільярдів гривень", - розповів Джигир.

Водночас він зауважив, що наведені цифри - орієнтовні показники, які залежать від бойової обстановки. При цьому чиновник наголосив, що весь ремонт військової техніки та зброї буде здійснюватися в Україні.

За його словами, Міноборони буде намагатися максимально підписувати контракти на озброєння та військову техніку саме з українським виробником, а тому майже 200 мільярдів залишаться в Україні.

Читайте також: Усі виплати військовим залишаться на рівні 2023 року - Міноборони

"Йдеться насамперед про закупівлю військової техніки та складових частин до боєприпасів. Готові боєприпаси ми контрактуємо переважно за кордоном, проте запаси наших партнерів обмежені, тому розвиваємо власне виробництво", - пояснив Джигир.

За бюджетом Міноборони на 2024 рік, 100 млн гривень піде на житло для військових.

Джигир повідомив що вирішення житлової проблеми військових також у пріоритеті, але визнає, що черга зменшується повільно.

"Для прикладу, у 2021 році черга складала 44,3 тисячі осіб, у 2022 – 43,5 тисячі осіб. На сьогодні в гарнізонах ЗСУ на квартирному обліку перебуває близько 42,2 тисячі осіб", - сказав він.

При цьому, визнає чиновник, під час воєнного стану стали будувати менше, ніж до повномасштабного вторгнення.

"Кошти, що виділяються Міноборони, спрямовуються на першочергові потреби для забезпечення відсічі збройної агресії РФ проти України", - підсумував замміністра.

Як повідомлялось, Україна цього року втричі збільшила виробництво зброї і техніки і надалі його нарощуватиме, оскільки держава має стати настільки сильною та ефективною, щоб на кожен удар Росії була відповідь. На цьому сьогодні наголосив Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з керівниками та працівниками державних і приватних компаній оборонно-промислового комплексу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-