У британській розвідці пояснили, чому росіяни не можуть витіснити ЗСУ із лівобережжя Херсонщини

У британській розвідці пояснили, чому росіяни не можуть витіснити ЗСУ із лівобережжя Херсонщини

Укрінформ
Україна зберігає присутність на лівому березі Дніпра у Херсонській області й продовжує відбивати російські атаки попри проблеми з логістикою.

Про це у соцмережі Х повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

У відомстві зауважують, що про труднощі з логістичним постачання для українських Сил оборони на лівому березі Дніпра повідомляла 16 січня 2024 року речниця ОК «Південь».

Угрупування війська РФ «Дніпро» зазнало невдачі в усіх своїх спробах витіснити українських захисників, хоча майже напевно мало значну перевагу в балансі сил на цій ділянці, зазначають аналітики.

На їх думку, дуже ймовірно, що погана підготовка і координація російських військ у цьому районі обмежує їхні наступальні можливості.

«Змусити Україну вивести свої війська з лівого берега Дніпра залишається пріоритетним оперативним завданням для Росії. Дуже ймовірно, що Росія продовжуватиме наступальні дії в районі Кринок протягом наступних тижнів, попри зростаючі втрати особового складу», - резюмують у британській розвідці.

Читайте також: Ворог намагається тримати контроль над Дніпро-Бузьким лиманом - Гуменюк

Як повідомляв Укрінформ, на лівому березі Дніпра в Херсонській області Сили оборони знищили радіолокаційну станцію СНАР-10 “Леопард” та дев’ять одиниць автобронетехніки російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-