Ворог намагається тримати контроль над Дніпро-Бузьким лиманом - Гуменюк

Ворог намагається тримати контроль над Дніпро-Бузьким лиманом - Гуменюк

Укрінформ
Росіяни активізували використання FPV- дронів та дронів іншої модифікації із скиданням осколкових боєприпасів на Очаківському напрямку.

Про це повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону “Єдині новини”, передає Укрінформ.

Інформуючи про ситуацію на південному напрямку за минулу добу, Гуменюк зауважила, що “не тільки авіація ворога тої доби була тихішою, а й артилерія в тому числі, тому що дійсно, погодні умови ускладнювали роботу і аеророзвідка не могла так коректно наводити озброєння, як їм би хотілося”.

“Але пам’ятаємо про те, що ворог здатний використовувати і “килимові” обстріли, тобто — не обираючи об’єктів, фактично, вкриваючи цілі квартали житлові, зокрема, вогнем з протилежного берега. Така ситуація в нашій зоні відповідальності”, - повідомила Гуменюк.

За її словами, “все ж таки кількість артилерійських обстрілів ворог поступово намагався нарощувати, але, до прикладу, в Херсонщині цієї ночі було тихіше трішки, тому що ворог дещо переключився на інший напрямок”.

Читайте також: Війська РФ вдарили з артилерії по Куп'янську, пошкоджений житловий будинок

“Цієї ночі обстрілювали Очаків. Очаківський напрямок, нагадаю, для ворога є важливим, тому що там вони намагаються тримати контроль над Дніпро - Бузьким лиманом, аби не поновили судноплавство з Миколаївських портів. Це принципова така позиція, яку вони довготривалий час підтримують, обстрілюючи саме акваторію Дніпро-Бузького лиману. Але час від часу прилітає і по житлових кварталах. І, зокрема, на цьому напрямку активізувалося використання і FPV- дронів і дронів іншої модифікації із скиданням осколкових боєприпасів”, - повідомила Гуменюк.

Вона зауважила, що така тактика ворога - чергувати артилерійські обстріли з подібними втручаннями в мирне життя.

“В минулу добу в тому числі один із таких осколкових боєприпасів було скинуто просто на приватну автівку. Саме тому мешканці прибережних територій дуже обережні у використанні автотранспорту в тих населених пунктах, які прилягають безпосередньо до берега. Це дуже небезпечний вид пересування”, - наголосила керівник об’єднаного пресцентру ОК “Південь”.

Як повідомлялося, у Військово-морських силах ЗСУ поінформували, що станом на ранок 20 січня, в Чорному морі перебувають два ворожі кораблі, один із них — ракетоносій із загальним залпом 8 ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-