Париж спростував заяви РФ про «французьких найманців» в Україні

Париж спростував заяви РФ про «французьких найманців» в Україні

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Франції спростувало заяви Кремля про нібито французьких найманців в Україні.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформю

«Франція не має найманців ні в Україні, ні деінде, на відміну від деяких інших (країн – ред.)», – йдеться у заяві французького зовнішньополітичного відомства.

У МЗС наголосили, що Франція допомагає Україні поставками військового обладнання та підготовкою військових, які здійснюються відповідно до міжнародного права з метою допомоги Україні в її боротьбі за свій суверенітет, незалежність та територіальну цілісність.

У середу Міноборони РФ заявило, що 16 січня російські війська атакували будівлю у Харкові, де нібито були розміщені "іноземні бойовики". За твердженням російського відомства, це були переважно "французькі найманці".

Читайте також: У Парижі союзники України створюють «Артилерійську коаліцію»

Як повідомлялося, у ніч проти 17 січня російські війська обстріляли Холодногірський район Харкова двома ракетами С-300, унаслідок чого пошкоджені 19 житлових будинків, 17 людей поранені. За словами начальника Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергія Болвінова, постраждало п'ятнадцять жінок та двоє чоловіків. Більшість поранених - пацієнти медичного центру Ashera, який спеціалізується на гінекології та репродуктивній медицині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-