У Бундестазі знову порушать питання ракет Taurus для України

У Бундестазі знову порушать питання ракет Taurus для України

Укрінформ
Консервативний блок ХДС/ХСС планує знову винести на розгляд Бундестагу питання передачі Україні далекобійних ракет Taurus.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на t-online.

Депутатська група найбільшої опозиційної партії ФРН закликає федеральний уряд «нарешті та негайно надати Україні оперативні крилаті ракети Taurus із запасів Бундесверу в максимально можливому обсязі».

Очікується, що пропозиція буде подана до Бундестагу в середу, коли розглядатиметься доповідь парламентської уповноваженої у справах збройних сил Єви Хьогль.

Експерт із зовнішньої політики Християнсько-демократичного союзу Йоганн Вадефуль пояснює позицію своєї політсили загостренням ситуації в Україні.

Читайте також: Глава оборонного комітету Бундестагу закликає надати Україні ракети Taurus

«Коли - якщо не зараз - Німеччина повинна зробити це? На цьому етапі війни йдеться про те, щоб ФРН відповідала своїй провідній ролі», - зазначив політик.

У середу, 17 січня Бундестаг обговорить річний звіт уповноваженої у справах збройних сил. Як очікується, у доповіді Хьогль говоритиме про те, що Німеччина повинна виконати свої зобов'язання перед НАТО в умовах агресивної війни Росії проти України. Після доповіді заплановані 40-хвилинні дебати.

Читайте також: Уряд Німеччини зараз не планує постачати ракети Taurus Україні

Слід зауважити, що консерватори вже давно вимагають від уряду ФРН ухвалити рішення про передачу Україні ракет Taurus, але досі спроби проголосувати це питання в парламенті успіху не мали. При цьому така вимога лунає й від окремих політиків, які належать до владної коаліції – «Зелених» і лібералів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-