Британія від початку війни допомогла підготувати 60 тисяч українських військових

Британія від початку війни допомогла підготувати 60 тисяч українських військових

Укрінформ
Велика Британія допомогла підготувати більш як 60 тисяч українських військовослужбовців з початку війни, розв'язаної Росією проти України у 2014 році.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс у своїй промові про оборонні плани країни.

«Ми зібрали близько 10 країн, щоб допомогти Україні тренуватися тут, у Великій Британії. І сьогодні я можу оголосити, що за нашими програмами вже підготовлено більше 60 тисяч українських військовослужбовців з моменту початку вторгнення Росії в Україну в 2014 році», - сказав Шеппс.

За його словами, 2024 рік має стати переломним, а для України це буде рік, коли «може вирішитися доля нації».

«Для світу це буде найдемократичніший рік в історії, коли майже половина населення планети прийде на вибори. А для Великої Британії це також має стати моментом, коли буде вирішено майбутнє нашої національної оборони», - наголосив міністр оборони Великої Британії.

Читайте також: Британія підкреслила важливість допомоги Україні на тлі розхитування Кремлем світового порядку

Шеппс також нагадав про створення у грудні минулого року морської коаліції з Норвегією для захисту морського флангу України. Відтоді понад 20 країн-партнерів приєдналися до неї.

Щодо підписаної у Києві безпекової угоди, британський міністр зазначив, що вона передбачає надання Україні військової допомоги на £2,5 мільярда, з яких £200 мільйонів витратять на дрони.

«Тепер ми станемо найбільшим постачальником безпілотників, які будуть вироблятися тут, у Великій Британії, в тандемі з міжнародними партнерами, що допоможе посилити наші можливості безпілотних літальних апаратів і в нас удома», - підкреслив міністр.

Читайте також: Робота з інтеграції F-16 у систему ЗСУ проходить як в Україні, так і за кордоном - Павлюк

Він підкреслив, що підписана з Україною угода — це «набагато більше, ніж просто гроші». Шеппс додав, що документ формалізує британську підтримку України за всім напрямками — від обміну розвідданими до військової підготовки.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак, який прибув 12 січня з візитом до Києва, провели переговори і підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-