Британія підкреслила важливість допомоги Україні на тлі розхитування Кремлем світового порядку

Британія підкреслила важливість допомоги Україні на тлі розхитування Кремлем світового порядку

Укрінформ
Міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс заявив, що витрати його країни на свою оборону і оборону України є найвищими за останній час, адже світовий порядок похитнувся через розпочату РФ війну.

Як передає Укрінформ, про це він заявив у своїй промові про оборонні плани Великої Британії, повідомляє The Guardian.

«Для когось ці витрати можуть здатися надто високими, але Британія не може дозволити собі звести нанівець здобутки, які ми маємо. За цього консервативного уряду Британія ніколи цього не зробить. Фундамент світового порядку похитнувся до самих основ», - наголосив Шеппс.

Він заявив, що зараз ми живемо в "довоєнному", а не "післявоєнному" світі, і саме тому Велика Британія збільшила витрати на оборону до найвищого рівня з часів холодної війни.

Зазначивши, що пакет підтримки Україні, оголошений у п'ятницю, більший за два попередні пакети, Шеппс наголосив на важливості продовження допомоги.

Читайте також: Британія надішле 20 тисяч військових для навчань НАТО в Європі

"Є очевидне розуміння того, що відбувається в Україні. Захід просто нудьгує, якщо ви залишите його надовго. Ми постійно працюємо разом, щоб дати Україні те, чого вона потребує. Ми дуже тісно працювали над тим, щоб допомогти українцям відкрити Чорне море», - сказав Шеппс.

Він додав, що допомога Британії дає можливість Україні розвивати свою економіку, тим самим оплачувати свої військові зусилля.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак, який прибув у п’ятницю з візитом до Києва, провів переговори з Президентом України Володимиром Зеленським, підписавши угоду у сфері безпеки. Зокрема тоді Британія оголосила про надання Україні пакета військової допомоги на £2,5 мільярда.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-