Росія значно завищила дані про 500 тисяч осіб для поповнення армії - розвідка Британії

Росія значно завищила дані про 500 тисяч осіб для поповнення армії - розвідка Британії

Укрінформ
У Російській Федерації значно завищили дані про 500 тисяч людей, які минулого року вступили на службу в армію РФ.

Про це у соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Як зазначається, заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв заявив, що у 2023 році до лав російських збройних сил вступили 500 000 осіб. Водночас у розвідці вважають, що ця цифра значно завищена.

«Досить імовірно, що ця цифра була суттєво завищена», - йдеться у повідомленні.

У британській розвідці зауважують, що Росія для збільшення кількості військових для відправлення на війну в Україну вербує випускників шкіл та жителів депресивних регіонів РФ.

Намагаючись виконати плановий призов, у Росії з квітня 2023 року дозволили випускникам шкіл підписувати контракти з російською армією. Останні дані, опубліковані Медіазоною та російською службою ВВС, свідчать про те, що щонайменше п'ятеро росіян 2005 року народження загинули на війні.

Читайте також: Росіяни примусово «мобілізують» фермерів на ТОТ - намагаються покрити втрати війська

«Дуже ймовірно, що у Росії вербують для підтримки війни непропорційно багато людей з бідних і сільських регіонів Росії», - підсумували у британській розвідці.

Як повідомляв Укрінформ, 1 грудня минулого року президент РФ Володимир Путін підписав указ про збільшення штатної чисельності військовослужбовців російської армії на майже 170 тисяч осіб.

Через два тижні під час «прямої лінії» Путін заявив, що в РФ не планується оголошувати другу хвилю мобілізації, оскільки в цьому нібито немає потреби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-