Путін переконує, що до армії РФ вступили 486 тисяч «добровольців» - другої хвилі мобілізації не буде

Путін переконує, що до армії РФ вступили 486 тисяч «добровольців» - другої хвилі мобілізації не буде

Укрінформ
Російський президент Володимир Путін заявив, що в РФ не планується оголошувати другу хвилю мобілізації, оскільки в цьому нібито немає потреби.

Про це передає Укрінформ із посиланням на ютуб-трансляцію «прямої лінії», об’єднаної із щорічною підсумковою пресконференцією Путіна.

Президент країни-агресора заявив, що в рамках часткової мобілізації в Росії було призвано 300 тисяч осіб, 244 тисячі з них нібито зараз перебувають у зоні бойових дій, 41 тисячу звільнено «у зв'язку з досягненням граничного віку, по здоров’ю тощо».

За словами Путіна, після цього російська влада «перейшла до набору військових на контрактній основі». Станом на вчорашній день в росармію, як стверджує глава Кремля, вступили 486 тисяч «добровольців».

Читайте також: Путін підтвердив, що балотуватиметься на «виборах» 2024 року

Як повідомлялося, так звану часткову мобілізацію в Росії було оголошено наприкінці вересня 2022 року. На початку листопада влада РФ заявила, що мобілізацію завершено, але юридично це так і не було оформлено, Путін не підписував указ про завершення мобілізації.

Після цього неодноразово з'являлися повідомлення, що влада може розпочати другу хвилю мобілізації.

Читайте також: Кучма вважає, що Путін не піде на мирні перемовини

Як повідомляв Укрінформ, американська розвідка оцінила втрати Росії на війні в Україні у 315 тисяч убитих та поранених російських солдатів, що становить майже 90% особового складу, який РФ мала на початку вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-