Ігнат про підготовку пілотів для польотів на F-16: Партнери небагатослівні, але процес триває

Ігнат про підготовку пілотів для польотів на F-16: Партнери небагатослівні, але процес триває

Укрінформ
Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат запевнив, що процес підготовки українських пілотів та персоналу для польотів на F-16 триває, як і домовлено в межах авіаційної коаліції.

Про це він сказав у ефірі телемарафону “Єдині новини”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“F-16 - це не очікування, це план дій. У нас він є, і ми планомірно ідемо до цієї нашої мети з нашими західними партнерами. Я спілкуюся з пілотами, але іспити в них не приймаю. Не знаю, на якому там етапі в них іде, власне, це навчання, але воно проходить. Ви знаєте країни - вже було оголошено: це і Данія, і Сполучені Штати Америки, і Велика Британія, інші країни, де вчаться не лише пілоти, а і наземний персонал. Це ті, хто будуть обслуговувати літаки, і займатися озброєнням. Тому що високоточна зброя, технологічна зброя - там потрібні серйозні знання і щодо її налаштування, і підготовки її до бою. Саме підготовки до бою. Нам потрібні літаки для того, щоб воювати”, - сказав Ігнат.

Він додав, що процес навчання іде, хоча партнери у цьому питанні “не надто багатослівні”.

“Хотілося б і фото, і відео побачити, як навчаються пілоти, але ви знаєте, ця тема на Заході не дуже афішується, вона закрита. Тому просто хочу вас запевнити, що процес триває і йде так, як в рамках авіаційної коаліції домовилися”, - підкреслив Ігнат.

Читайте також: Ігнат: Повітряні сили України мають грандіозні плани на F-16

Як повідомляв Укрінформ, перша група з шести українських пілотів пройшла базову підготовку до польотів на F-16 у Великій Британії й зараз навчається керувати винищувачами у Данії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-