Ігнат: Повітряні сили України мають грандіозні плани на F-16

Ігнат: Повітряні сили України мають грандіозні плани на F-16

Укрінформ
Плани Повітряних сил на F-16 грандіозні, тому що це багатоцільовий літак.

Про це сказав в ефірі телемарафону «Єдині новини» речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає кореспондент Укрінформу.

Ігнат зауважив, що цей літак може прикривати наш повітряний простір в акваторії двох морів.

«Крім того, це прикриття всередині країни від дронів і ракет, протидія кораблям. Цей літак має озброєння, яке можна застосовувати на різних ділянках фронту. Він дозволить завоювати паритет у повітрі, протидіяти у застосуванні керованих авіабомб, яких стає дедалі більше», - сказав він.

За словами речника, РФ у напрузі через ці літаки, тому ворог постійно поширює фейки щодо них. «Вони вже збили F-16 у своїх зведеннях. Показують фейкові знімки, годують свого російського глядача інформацією, яка не має жодного змісту», - додав він.

Ігнат наголосив, що F-16 нам потрібен з усім комплектом, щоб, прибувши в Україну, одразу почав виконувати ті функції, які ми на нього покладаємо.

Читайте також: Сили оборони півдня спростували російський фейк про знищений у Одесі F-16

За його словами, найближчим часом ми навряд отримаємо літак. «Все йде планомірно, і коаліція країн виконує свої зобов’язання. Вони готові до передачі літаків, але готові це не значить, що одразу передадуть. На все свій час», - додав Ігнат.

Як повідомлялося, перша група з шести українських пілотів пройшла базову підготовку до польотів на F-16 у Великій Британії і зараз навчається керувати винищувачами у Данії.

Фото: milavia.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-