У Британії перші українські пілоти завершили базову підготовку до польотів на F-16

У Британії перші українські пілоти завершили базову підготовку до польотів на F-16

Укрінформ
Перша група з шести українських пілотів пройшла базову підготовку до польотів на F-16 у Великій Британії й зараз навчається керувати винищувачами у Данії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі британського уряду.

«Я пишаюся підтримкою, яку Королівські повітряні сили надають наступному поколінню українських бойових пілотів і наземних екіпажів, які стануть першою лінією оборони в захисті українського неба», - заявив глава Міноборони Британії Грант Шеппс.

Британія у серпні розпочала базову підготовку з пілотування та навчання англійської мови першої групи українських льотчиків.

Група у складі шести досвідчених українських пілотів пройшла спеціальну підготовку з англійської мови для авіації, щоб підвищити свою здатність брати участь у навчанні.

Ще десятеро українських пілотів-стажерів взяли участь у мовній підготовці та залишаються у Великій Британії, щоб продовжити практичну базову льотну підготовку, а також отримати важливі навички, такі як авіаційна медицина та тренування у центрифузі.

Окрім пілотів, десятки українських авіатехніків проходять підготовку з англійської мови, орієнтовану на інженерну справу.

Після завершення навчання у Британії українські пілоти будуть проходити підготовку в іншій європейській країні для поглибленої льотної підготовки.

«Україна високо цінує підготовку пілотів, яку забезпечує Велика Британія та інші партнери, щоб допомогти нам підготуватися до експлуатації F-16 в Україні. Це швидка та ефективна програма для озброєння українських пілотів навичками, необхідними їм у війні проти Росії», - зазначив глава Міноборони України Рустем Умеров.

Читайте також: Нідерланди розпочинають підготовку перших 18 винищувачів F-16 для передачі Україні – Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, наступного року Франція готуватиме українських пілотів та продовжить навчання солдатів одночасно з постачанням зброї й обладнання Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-