Кислиця розповів Радбезу ООН деталі ракетного удару Росії по Україні

Кислиця розповів Радбезу ООН деталі ракетного удару Росії по Україні

Укрінформ
Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця докладно розповів на засіданні Ради Безпеки ООН про масовану російську атаку України з використанням ракет різних типів та БПЛА 29 грудня.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

Кислиця зазначив, що минулої ночі Російська Федерація здійснила одну з найбільш інтенсивних та масованих атак з використанням ракет і безпілотників, націлених на житлові райони, об'єкти критичної інфраструктури, промислові та військові об'єкти по всій території України.

Він повідомив членам РБ, що внаслідок атак загинуло щонайменше 30 цивільних осіб і понад 160 отримали поранення – у Києві, Запоріжжі, Дніпрі, Харкові, Одесі, Львові, Смілі та Конотопі.

Читайте також: Міністри оборони України й США обговорили загрози повітряних атак з боку Росії

«Лише погляньте на список цілей, які так «хоробро» знищила Росія минулої ночі: пологовий будинок, навчальні заклади, торговельний центр, 45 багатоповерхових житлових будинків, приватні будинки, дві церкви, комерційні та складські приміщення, автостоянка», – зазначив постпред.

Він додав, що з огляду на повідомлення про вторгнення ракети РФ у повітряний простір Польщі «російський повітряний терор становить небезпечну загрозу не лише для України, а й для сусідніх країн».

«Єдиний спосіб запобігти його наслідкам – продовжувати підтримувати Україну шляхом подальшого посилення нашої обороноздатності», – підкреслив Кислиця.

Він також зауважив, що «доки Росія здатна вбивати довіру та цілісність Радбезу ООН, вона почуватиметься вільно, вбиваючи невинних людей в Україні та за її межами».

У п’ятницю Рада Безпеки ООН обговорила ракетний удар Росії по Україні 29 грудня.

Як повідомляв Укрінформ, про деталі ракетного удару розповів головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-