Кремль планує зруйнувати єдність в Україні через гібридні підривні кампанії - розвідка

Кремль планує зруйнувати єдність в Україні через гібридні підривні кампанії - розвідка

Укрінформ
Росія вважає за необхідне зруйнувати єдність всередині України, зокрема шляхом проведення кількох гібридних підривних кампаній.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, передає Укрінформ.

За даними розвідки, наближені до Кремля аналітики підготували пропозиції вищому військово-політичному керівництву РФ для «ефективнішого» продовження війни проти України у 2024 році. Однією з ключових проблем для терористичного режиму у Москві відзначено суспільний консенсус та стабільність України, попри нібито появу внутрішньополітичних суперечностей.

«Зруйнувати єдність всередині України пропонують шляхом проведення декількох гібридних підривних кампаній поряд із продовженням інтенсивних бойових дій», - констатують у ГУР.

Згідно з її інформацією, серед ключових цілей цих заходів - дискредитація процесу мобілізації, сприяння масштабному відтоку населення з України та інспірування розколів за регіональним принципом.

Розвідка також цитує пропоновані російськими «аналітиками» наративи: «Юго-восток воюет за интересы бандеровцев»; «Галиция без сепаратистов уже давно вступила бы в ЕС»; «В Киеве не мобилизируют ― все гуляют и веселятся».

Читайте також: Данілов пояснив, навіщо Кремль робить заяви про готовність до переговорів

«Водночас так звані кремлівські «аналітики» вважають, що всередині України не залишилось політичних сил, здатних змінити вектор розвитку держави, а кількість тих, хто колись був симпатиком «русского міра», катастрофічно впала», - зазначають у розвідці.

Як повідомлялося, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький заявив, що найбільше кремлівські вожді бояться зміни режиму у Москві та фрагментації чи розпаду РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-