МЗС - прем’єру Саксонії: Мир у Європі лежить через поразку Москви, а не поступки територіями

МЗС - прем’єру Саксонії: Мир у Європі лежить через поразку Москви, а не поступки територіями

Укрінформ
Мир у Європі лежить через поразку Москви, а поступки територіями призведуть до більшої агресії Росії, яка, поза сумнівом, вийде за межі України.

Про це заявив у Фейсбуці речник МЗС Олег Ніколенко, коментуючи заклик прем’єра німецької землі Саксонії Міхаеля Кречмера до України змиритися із тимчасовими поступками територіями задля перемир’я, передає Укрінформ.

«Якщо Україна змириться із тимчасовою втратою територій, російські війська стануть ближчими до Німеччини і Саксонії зокрема… Поступки територіями неодмінно призведуть до більшої агресії Росії, яка, безсумнівно, вийде за межі України. Мир в Європі лежить через поразку Москви», - зазначив Ніколенко.

Читайте також: Міністр фінансів Німеччини вважає достатньою наявну допомогу Україні

Він також нагадав, що Саксонія добре відома Володимиру Путіну за часів його служби під Дрезденом.

Речник МЗС закликав німецького політика подивитися правді в очі: спочатку канцлер Ангела Меркель, а згодом з канцлер Олаф Шольц докладали величезних політичних зусиль, аби переконати Путіна зупинити війну.

«Це не допомогло. Як і не допоможуть будь-які інші поступки. Його мета - знищення України та дестабілізація всієї Європі», - наголосив Ніколенко.

Коментуючи заяву прем’єра Саксонії щодо «розвороту» у політиці Німеччини щодо Росії, речник МЗС акцентував, що єдиним «розворотом» може стати ще більша підтримка України.

«І ми дуже вдячні, що німецький федеральний уряд поділяє цей підхід», - підсумував Ніколенко.

Читайте також: У Німеччині пропонують запровадити податок солідарності з Україною

Як повідомляли ЗМІ, раніше Кречмер закликав Україну змиритися із тимчасовими поступками територіями задля перемир’я. Він також висловився за «розворот» у політиці Німеччини щодо Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-