У Німеччині пропонують запровадити податок солідарності з Україною

У Німеччині пропонують запровадити податок солідарності з Україною

Укрінформ
Голова Ради економічних експертів при уряді ФРН ("Ради мудреців") Моніка Шнітцер закликала запровадити надбавку до податку на прибуток для надання допомоги Україні - податок солідарності з Україною (Ukraine-Solidaritätszuschlag).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

"Особливі події вимагають особливих заходів. Запровадження податку солідарності з Україною як надбавки до прибуткового податку для надання військової допомоги могло б стати відповіддю на цей виклик", - пояснила Шнітцер в інтерв'ю газеті Rheinische Post.

Вона визнала, що такий захід був би непопулярним. "Але, зрештою, у цій війні йдеться і про нашу безпеку. Краще діяти зараз, ніж тоді, коли агресія Росії несподівано вимагатиме зовсім інших заходів", - наголосила голова "Ради мудреців".

Вільна демократична партія (ВДП), що входить до складу керівної нині у ФРН коаліції разом з соціал-демократами та зеленими, обіцяла раніше не допустити в Німеччині ані підвищення податків, ані тим паче запровадження нових.

Читайте також: Боррель не бачить ознак того, що Путін хоче зупинити війну з Україною

Як повідомлялося, у міністерстві оборони Німеччини заявили, що від початку російського вторгнення ФРН надала Україні військову допомогу загальним обсягом 5,97 мільярда євро. Крім того, цього року було оголошено про подальшу підтримку на загальну суму майже п'ять мільярдів євро, яка триватиме до 2028 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-