Мобілізація залишатиметься основним механізмом залучення до служби - Костенко

Мобілізація залишатиметься основним механізмом залучення до служби - Костенко

Ексклюзив
Укрінформ
Мобілізація залишатиметься основним механізмом залучення людей до служби.

Таку думку полковник Служби безпеки України, секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки Роман Костенко (парламентська фракція "Голос") висловив в інтерв‘ю Укрінформу.

"Відносно ефективний (рекрутинг до ЗСУ – ред.). Я думаю, якусь кількість військовослужбовців він дасть. Проте, зважаючи, які цифри нам потрібно для того, щоб міняти, демобілізовувати, в перспективі заміщувати строковиків, все одно основним механізмом буде мобілізація", – зазначив Костенко.

Секретар оборонного парламентського комітету підкреслив, що рекрутинг має допомогти залучити людей до певних спеціальностей. Головне, за його словами, аби Міністерство оборони України контролювало, щоб громадяни, які записались на конкретні спеціальності, потрапили саме на них.

Читайте також: На місця строковиків мають прийти мобілізовані - депутат Костенко

"Також дуже важлива якісна інформаційна політика. Може бути таке: людина прийшла, наприклад, на вакансію оператора дрона, а в неї не виходить. Тоді її треба буде перемістити на іншу посаду. Ще можуть бути моменти, коли людину відправляють не туди, куди вона хоче. Це треба одразу пояснювати", – додав він.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді цього року Міністерство оборони України запустило проєкт рекрутингу до Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-