Не треба репетувати, що всі 500 тисяч призвуть вже завтра - Данілов

Не треба репетувати, що всі 500 тисяч призвуть вже завтра - Данілов

Укрінформ
Україні варто мати додаткових військових, але це не означає, що додаткова мобілізація 450-500 тисяч осіб має відбутися протягом місяця-двох.

Так секретар РНБО Олексій Данілов прокоментував в інтерв'ю Українському Радіо пропозицію Генштабу ЗСУ щодо необхідності мобілізувати додатково 450-500 тисяч осіб.

"Передусім, мова йде про справедливість. На сьогоднішній день люди, які перебувають на фронті, перебувають на першій лінії, потребують відпочинку. Вони потребують певної системи, яка була запропонована, під назвою "ротація". Для цього нам варто мати додаткових військових, але це не означає, що це має відбутися за місяць-два. Це на наступний рік є таке бачення у військових. Яке буде остаточне рішення, стане відомо після затвердження певних нормативно-правових і стратегічних документів, які на сьогодні є в стадії розробки. Тому не треба зараз репетувати, що завтра всі 500 тисяч треба буде призивати", - сказав Данілов.

Разом з тим він підкреслив: є закон України і законодавство мають виконувати всі без винятку.

"Те, що стосується ситуації, коли відбуваються ексцеси і десь на вулицях хапають, я вважаю, що це не є допустима практика. З нею треба закінчувати. Якраз зараз ми чекаємо від Міністерства оборони внесення відповідних нормативно-правових актів на рівні законодавства у ВРУ, щоб ми все це врегулювали й раз і назавжди поставили крапку в цьому питанні", - додав Данілов.

Секретар РНБО повідомив, що остаточне рішення стосовно обсягів мобілізації стане відомо після затвердження певних нормативно-правових і стратегічних документів, які на сьогодні є в стадії розробки.

Читайте також: Заважали на південному напрямку: Данілов розповів про «полювання» на три ворожі Су-34

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський на своїй підсумковій пресконференції 19 грудня розповів про пропозицію Генштабу ЗСУ мобілізувати додатково 450-500 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-