У Міноборони уточнили слова Умєрова про мобілізацію українців за кордоном

У Міноборони уточнили слова Умєрова про мобілізацію українців за кордоном

Укрінформ
Міністр оборони Рустем Умєров закликав приєднуватися до Збройних сил всіх громадян України, де б вони не були. Наразі питання про покарання тих, хто перебуває за межами України, не стоїть на порядку денному.

Про це Укрінформу повідомили в Управлінні преси та інформації Міністерства оборони України, коментуючи відповідь міністра оборони Рустема Умєрова іноземним ЗМІ щодо мобілізації громадян України, які перебувають за кордоном.

«Міністр закликає приєднуватися до Збройних сил всіх громадян України, де б вони не знаходилися. Від того, що хтось не отримав повістку, загроза Україні не зменшується. Чи стосується це тих українців, що перебувають за кордоном? Безумовно. Країна продовжує потребувати долучення усіх громадян, які можуть доєднатися до війська. Якщо питання про механізм покарання чи юридичного тиску на тих хто за межами України, – то зараз на порядку денного цього немає. Завдань, що стосуються рекрутингу, покращення механізму мобілізації, покращення системи підготовки тощо — більш, ніж достатньо», – повідомили в Міноборони.

Читайте також: Військові запропонували мобілізувати додатково 450-500 тисяч людей - Зеленський

У пресслужбі також відзначили, що повістка — це лише формальне повідомлення громадянину, що він потрібен державі для захисту, з цієї точки зору дивно чекати особистого запрошення під кінець другого року повномасштабної навали.

«Чули про війну в Україні? То вважайте, що вас запрошено. Йдіть вже. Йдіть, як пішли всі ті, хто стояв у чергах у військомати в лютому 2022-го», – зазначили в Управлінні преси та інформації.

Читайте також: На утримання одного військового потрібно шість платників податків - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Умєров в інтерв’ю німецьким ЗМІ заявив, що Україна хотіла би, щоб усі чоловіки – громадяни України – призовного віку, які наразі перебувають за кордоном, з'явилися на пункти комплектування ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-