Військові запропонували мобілізувати додатково 450-500 тисяч людей - Зеленський

Військові запропонували мобілізувати додатково 450-500 тисяч людей - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що військові запропонували йому на Ставці Верховного головнокомандувача додатково мобілізувати 450-500 тисяч людей.

Про це він сказав на підсумковій пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це питання (мобілізації — ред.) наших військових, главкома, Генштабу. Вони звернулися на рівні нашої Ставки щодо питання мобілізації. Питання дуже чутливе, я вважаю. Вони звернулися щодо захисту нашої держави і потенційних контрнаступальних дій. На Ставці вони запропонували мобілізувати додаткових 450-500 тисяч людей. Це дуже серйозна цифра. Я сказав, що мені потрібно більше аргументів, щоб підтримувати цей напрямок, тому що це питання перш за все людей», - зазначив Зеленський.

За його словами, йому потрібна конкретика, що буде з мільйонною армією України, що буде з тими хлопцями, які там два роки захищають державу.

«І якщо в нас є питання ротаційні, в нас є питання відпусток, то це повинен бути комплексний план», - сказав Зеленський.

Таким чином, додав він, військові почали працювати над цим планом.

Водночас глава держави сказав, що поки що не побачив у цьому плані демобілізації. «Хоча я вважаю, що це питання номер один. Їм (воїнам — ред.) дуже важко там. Я дуже хотів би, щоб наше військове керівництво розуміло всі ці виклики», - зазначив Зеленський.

Читайте також: Україна не програє, навіть якщо знизиться підтримка міжнародних партнерів - Президент

За його словами, у цьому плані мають бути прописані і норми щодо відряджень військових, питання їхніх відпусток, переведення тощо.

Президент наголосив, що «запити, які сьогодні є в нашій армії, повинні відповідати сучасним викликам і повинні знайти відповідь у військового керівництва».

«Тобто для мене дуже важливо, якщо 400 тисяч +, то хто заслуговує право на відпочинок? І це дуже важливий момент. Без цього воно не працює. Тим не менш це виноситься на Ставку - комплексний план вони повинні підготувати і далі вони будуть спілкуватися у Верховній Раді. Якщо це зміни до відповідного законодавства, то треба знаходити порозуміння в цьому питанні», - сказав Зеленський.

Крім того, від заявив, що мобілізація в такому форматі буде коштувати Україні додатково 500 мільярдів гривень. «Тому я як Президент України, як людина, яка багато свого часу віддає для того, щоб знайти ту чи іншу фінансову підтримку України, хотів би розуміння від Прем’єр-міністра, від міністра фінансів - а звідки гроші?», - підсумував Президент.

Читайте також: Упродовж року Росія не досягла жодної зі своїх цілей в Україні - Зеленський

Як повідомлялося, раніше Зеленський дав завдання головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному, міністру оборони Рустему Умєрову та іншим представникам уряду презентувати комплексний план щодо проведення мобілізації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-