Італія готова продовжити закон про військову допомогу Україні на 2024 рік

Італія готова продовжити закон про військову допомогу Україні на 2024 рік

Укрінформ
Кабінет міністрів Італії у вівторок ухвалив закон, яким продовжується постачання в Україну до кінця 2024 року "засобів, матеріалів та обладнання" для підтримки військових зусиль проти Росії.

Про це повідомляє Ansa, передає Укрінформ. 

У заяві МО Італії йдеться, що поставки включатимуть зброю, електрогенератори та "все необхідне для підтримки військових операцій із захисту беззбройного цивільного населення".

"Я хотів би зазначити, що не існує жодних політичних проблем щодо підтримки України в урядовій більшості, яка має намір поважати роль і контроль парламенту. Італія вирішила бути на боці свободи націй та поваги до міжнародного права з метою досягнення справедливого та тривалого миру", - заявив міністр оборони Гвідо Крозетто.

Читайте також: В Італії активісти провели мітинги на підтримку України та захисників Маріуполя

Він додав, що російсько-українська війна продовжується "в умовах міжнародного сценарію, що ускладнюється кризою на Близькому Сході та війною між Ізраїлем і ХАМАСом", і вимагає від уряду зробити вибір на користь продовження допомоги Україні, відповідно до міжнародних зобов'язань, "взятих Італією в ЄС і НАТО".

Тепер уряд звернеться до парламенту з проханням підтвердити це рішення.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що Рим надав Україні сім пакетів допомоги в оборонній сфері.

А прем’єр-міністр Італії Джорджа Мелоні у телефонній розмові запевнила Президента Володимира Зеленського у цілковитій підтримці України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-