Умєров і Остін обговорили стратегічні цілі України на 2024 рік

Умєров і Остін обговорили стратегічні цілі України на 2024 рік

Укрінформ
У рамках робочого візиту в Сполучених Штатах Америки міністр оборони України Рустем Умєров зустрівся з міністром оборони США Ллойдом Остіном.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Умєров подякував американському колезі за новий пакет допомоги, а також за лідерство в організації у Вашингтоні американсько-української конференції розвитку оборонних індустрій України.

На зустрічі також були присутні керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк, заступник начальника Генерального штабу України генерал-майор Олександр Кириленко та посол України в США Оксана Маркарова.

Сторони обговорили стратегічні цілі та план операцій України на 2024 рік.

Окремо міністри обговорили розвиток спільного оборонного співробітництва, залучення інвестицій у ВПК.

«Мали відкритий, чесний діалог між українським та американським урядом та компаніями про локалізацію виробництва в Україні, актуальні потреби та спроможності наших країн, можливості для розвитку співробітництва, інвестиції та будівництво спільних підприємств», - заявив міністр оборони України.

Умєров наголосив на важливості проведення у Вашингтоні конференції розвитку оборонної індустрії, яка є продовженням Міжнародного форуму оборонних індустрій DFNC1, організованого восени в Києві.

У Вашингтоні цього разу зібрались представники понад 350 українських та американських виробництв.

Читайте також: Делегація України зустрілася зі спікером Палати представників - говорили про фронт і підтримку США

«Українська зброя, техніка та технології мають зайняти нішу росіян на ринку озброєння. Для цього нам потрібна потужна оборонна коаліція, щоб об’єднати зусилля у боротьбі проти російського терору. Збільшення спроможностей виробництва озброєння та техніки в Україні - це також питання українських та національних інтересів», - зазначив Умєров.

Під час зустрічі сторони також обговорили продовження підтримки України з боку США у 2024 році.

Як зазначили у Міноборони, окремий фокус - посилення протиповітряної оборони, адже це особливо важливо у зимовий період.

Крім того, міністри оборони України та США обговорили активізацію будівництва фортифікаційних споруд. Умєров поінформував Остіна щодо останніх новин у цьому напрямку.

Також під час зустрічі Умєров зазначив, що окремий пріоритет на наступний рік - це НАТО. «Наша мета та завдання - привести Сили оборони у відповідність до принципів та стандартів Альянсу», - додав він.

Як повідомлялося, у Вашингтоні розпочалася конференція оборонних індустрій DFNC1: US Edition, що має на меті поглибити співпрацю у сфері виробництва озброєння та обміну технологій між оборонними компаніями України і США.

Під час виступу на конференції Президент Володимир Зеленський запросив американські оборонні компанії до співпраці.

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-