Європа має подвоїти свої зусилля для України, щоб зупинити Путіна – The Economist

Європа має подвоїти свої зусилля для України, щоб зупинити Путіна – The Economist

Укрінформ
Європа має продемонструвати свою рішучість вже зараз у тому, що вона повністю віддана процвітаючій, демократичній, орієнтованій на Захід Україні.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в публікації у виданні The Economist.

«Зброя має значення, особливо засоби ППО і ракети дальнього радіуса дії для завдання ударів по російських лініях постачання, і саме тому вкрай важливо, аби Америка схвалила останній транш допомоги», – вважає видання.

Читайте також: У Німеччині не дають порад щодо подій на полі бою в Україні - посол

Оскільки арсенали вже виснажені, необхідно докласти більше зусиль для нарощування потужностей західних виробників озброєнь. Санкції мають бути більш ефективно спрямовані на розкол російського режиму та еліти.

«Путін атакуватиме міста України й підриватиме її суспільство, щоб перешкоджати перетворенню країни на західну демократію. У відповідь Європа має подвоїти свої зусилля, щоб забезпечити прогрес України, пообіцявши гроші та вступ до ЄС», – ідеться в публікації.

Читайте також: Штати поставлять Україні ракети дальнього радіуса дії на початку 2024 року - ЗМІ

Президент РФ Володимир Путін гадає, що може перемогти, принаймні «так це виглядає – поки що, оскільки він «поставив свою країну на воєнні рейки і зміцнив владу», зазначає видання. «Він закуповує військові матеріали за кордоном і налаштовує глобальний південь проти Америки», «підриває віру Заходу в те, що Україна може й повинна вийти з війни процвітаючою європейською демократією», вважає видання.

При цьому зазначає, що «Захід міг би зробити набагато більше, щоб розчарувати Путіна». За бажання західні країни могли б «задіяти промислові й фінансові ресурси, які перевершують російські».

«На заваді стоять фаталізм, самовдоволення і шокуючий брак стратегічного бачення, особливо в Європі. Заради себе, а також заради України, Захід повинен терміново позбутися своєї летаргії», – наголошує видання.

Читайте також: Європейські держави здійснюють найбільше переозброєння з 1950-го року - Боррель

Зазначається, що Путін «може залишатися при владі роками, і якщо це станеться, він погрожуватиме війною, бо це його виправдання для внутрішніх репресій і страждань власного народу». Він зруйнував перспективи своєї країни, ізолювавши її від Європи. При цьому Європа має планувати протидію Путіну як головній довгостроковій загрозі своїй безпеці, ідеться в публікації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-