IRIS, Patriot та 155-мм снаряди: у Міноборони розповіли про підсумки 17-го «Рамштайну»

IRIS, Patriot та 155-мм снаряди: у Міноборони розповіли про підсумки 17-го «Рамштайну»

Фото
Укрінформ
У Міністерстві оборони розповіли про результати 17-ї зустрічі Контактної групи з питань оборони України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в дописі МОУ у Фейсбуці.

За підсумками зустрічі сформовано нову коаліцію наземних засобів протиповітряної оборони, до якої долучилися 20 країн (Ground-Based Air Defence), лідери - Німеччина та Франція.

«За підсумками вчорашнього візиту міністра оборони Німеччини, вже оголосили про допомогу на $1,4 мільярда - сюди входять системи IRIS-T із керованими ракетами, 8 тисяч нових протитанкових мін, один комплект системи Patriot, додаткові 155-міліметрові артилерійські боєприпаси - усе маємо отримати до середини грудня. Нідерланди підготували €2 мільярди на військову допомогу Україні. Лідер ІТ-коаліції - Естонія надає фінансування на суму пів мільйона доларів на діяльність ІТ-коаліції на додаток до зобов’язань Люксембургу в розмірі €10 мільйонів. Британія та Норвегія в межах Морської коаліції шукатимуть способи посилити безпеку у Чорному морі», - інформують у міністерстві.

Міністр оборони України Рустем Умєров висловив вдячність за постійну підтримку України з боку міжнародних партнерів. Зокрема він наголосив, що кожна одиниця озброєння, надана Силам оборони України, посилює їхню здатність чинити опір ворогу та звільняти українську територію.

Читайте також: Умєров на «Рамштайні»: Росія розуміє лише мову сили, і ми добре вивчили цю мову

Умєров також окремо запросив міністрів оборони країн-партнерів приїздити з офіційними візитами до України, аби мати змогу на власні очі переконатися, що надана ними допомога використовується ефективно і наближає день нашої перемоги, інформують у МОУ, наголошуючи, що «саме для цього Україна працює над створенням потужного військово-промислового комплексу і залучатиме своїх міжнародних партнерів до цього процесу».

“Перемога України стане чітким сигналом для диктатур. Це сигнал про те, що злочин агресії буде покараним”, – сказав Умєров.

Як повідомляв Укрінформ, 22 листопада пройшла 17-а зустріч Контактної групи з питань оборони України у межах формату "Рамштайн". Участь у ній взяли очільники оборонних відомств понад 50 країн.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-