Глава Пентагону відкрив засідання «Рамштайну»

Глава Пентагону відкрив засідання «Рамштайну»

Укрінформ
Засідання Контактної групи з питань оборони України, яке знову зібрало керівників оборонних відомств близько 50-ти країн, розпочалося у віртуальному форматі.

Зустріч відкрив міністр оборони США Ллойд Остін, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми зосереджені на підтримці України, яка продовжує боротися в цей зимовий період та захищати свою критично важливу інфраструктуру», - зауважив глава оборонного відомства США.

Він нагадав, що напередодні Сполучені Штати й Німеччина оголосили в Києві про надання нових пакетів оборонної допомоги. Вони включали ракетні, протитанкові та інші системи озброєнь, а також боєприпаси та амуніцію.

Читайте також: Пісторіус оголосив про пакет військової допомоги Україні на €1,3 мільярда

На нинішній зустрічі, за його словами, йтиметься про те, як задовольнити інші невідкладні потреби України, а також обговорюватимуться шляхи допомоги в розбудові майбутнього українського війська. Окремий акцент буде зроблено на розширенні можливостей українських ППО.

«Ми вже організували коаліцію, зосереджену на розбудові українських протиповітряних сил та їх спроможностей у сфері інформаційних технологій, і сьогодні ми обговоримо прогрес, якого було досягнуто з часу нашої останньої зустрічі щодо розвитку нової Коаліції наземної ППО»,- зауважив глава Пентагону.

Читайте також: Білий дім: Якщо Україну не забезпечити допомогою зараз, ціна за агресію Росії зростатиме

Це вже 17-те засідання Контактної групи, зосередженої на координації міжнародних зусиль щодо підтримки України у сфері безпеки й оборони в умовах війни. Перша відбулася в квітні минулого року на авіабазі ВПС США «Рамштайн» у Німеччині.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок глава Пентагону відвідав з неоголошеним візитом Україну, де зустрівся з вищим політичним і військовим керівництвом. У безпосередньому спілкуванні в Києві він ознайомився з обстановкою на фронті, а також із актуальними потребами українського війська.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-