Україна отримала від країн формату «Рамштайн» загалом понад $80 мільярдів - Остін

Україна отримала від країн формату «Рамштайн» загалом понад $80 мільярдів - Остін

Укрінформ
З квітня минулого року країни, що входять до Контактної групи з питань оборони України, виділили українській стороні понад $80 мільярдів у вигляді допомоги у сфері безпеки.

Про це сказав у середу на початку роботи 17-го засідання у форматі «Рамштайн» міністр оборони США Ллойд Остін, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я пишаюся тим, що ця історична Контактна група вже виділила понад $80 мільярдів на допомогу Україні у сфері безпеки, відколи Кремль розпочав своє невиправдане вторгнення, і я пишаюся вашою непохитною відданістю», - наголосив Остін під час вступної промови.

Він підкреслив, що така єдність «надсилає Путіну чіткий меседж, що він не зможе пережити нас або перемогти в боротьбі на витривалість».

Читайте також: США продовжать давати Україні все необхідне для успіху на полі бою - глава Пентагону

Глава Пентагону зауважив, що українці продовжують мужньо боротися з російською агресією. За період з лютого 2022 року Україна повернула 50% захопленої росіянами території, нагадав він.

«Боротьба України за свободу має значення для всіх нас», - підкреслив міністр оборони США. Він також відзначив, що учасники Контактної групи також поділяють бачення світу, який є вільним, відкритим, процвітаючим і безпечним.

Як повідомляв Укрінформ, у середу проходить 17-те засідання Контактної групи з питань оборони України у віртуальному форматі за участю близько 50 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-