Зеленський розповів міністру оборони США про ситуацію на фронті

Зеленський розповів міністру оборони США про ситуацію на фронті

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі із міністром оборони США Ллойдом Остіном розповів йому про актуальну ситуацію на фронті.

Про це поінформувала пресслужба Офісу Президента, передає Укрінформ.

Як зазначається, до складу американської делегації, окрім Остіна, увійшов і командувач Європейського командування Збройних сил США та верховний головнокомандувач Об'єднаних збройних сил НАТО у Європі Крістофер Каволі.

"Володимир Зеленський відзначив важливість візиту американської делегації напередодні чергового засідання у форматі "Рамштайн", результати якого мають посилити позиції України на полі бою. У цьому зв’язку він докладно поінформував про актуальну ситуацію на фронті, стратегічні цілі та першочергові потреби Сил оборони України", - заявили у ОП.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із міністром оборони США Ллойдом Остіном / Фото: ОП

Читайте також: Остін: Ми продовжимо підтримувати нагальні потреби України на полі бою

За інформацією пресслужби, під час зустрічі було наголошено на нагальності продовження безперервного постачання союзниками всього необхідного озброєння та снарядів.

Сторони обговорили і питання свободи мореплавства в Чорному морі та забезпечення функціонування альтернативного "зернового коридору".

"Дуже важливо, що нам вдалося досягти прогресу у встановленні контролю над Чорним морем, а також забезпечити роботу альтернативного гуманітарного маршруту. Це дає Україні змогу залишатися гарантом глобальної продовольчої безпеки", – сказав Зеленський.

Читайте також: Остін обговорить в Україні забезпечення ЗСУ бойовими можливостями - Пентагон

Окремо Президент наголосив на необхідності посилення спроможностей України напередодні зимового періоду.

Глава української держави висловив подяку Президенту Сполучених Штатів Америки Джо Байдену, його адміністрації, обом палатам Конгресу та всьому американському народу за незмінну потужну підтримку України, насамперед військову, яка є дуже важливою в умовах повномасштабної агресії РФ.

"Ми надзвичайно вдячні Президенту Джозефу Байдену. Це дуже важливо для нас, що США разом із нами. Ми розраховуємо на вашу підтримку й пишаємося, що ви з нами", – заявив Зеленський.

На цій зустрічі було відзначено і лідерську роль США у формуванні міжнародної коаліції з оборонної допомоги Україні.

Як повідомлялося, Остін у понеділок зустрівся із Президентом України Володимиром Зеленським і запевнив у подальшій "непохитній" підтримці нагальних потреб України на полі бою.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-