Єрмак у Вашингтоні: Україні потрібна зброя, більше систем ППО й санкції проти Росії

Єрмак у Вашингтоні: Україні потрібна зброя, більше систем ППО й санкції проти Росії

Укрінформ
Україна усвідомлює чіткий шлях до перемоги, однак на нинішньому етапі їй потрібно більше зброї, нових систем ППО в умовах повітряних атак із боку РФ, а також додаткові санкції проти Росії та країн, що постачають їй озброєння.

Про це заявив у понеділок під час виступу в Інституті Гадсона у Вашингтоні керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Наш контрнаступ розвивається, і ми знаємо, як досягти перемоги»,- наголосив керівник ОПУ.

Він підкреслив, що президент Зеленський «має чіткий план», серед пріоритетів якого є розвиток оборонної промисловості України та розгортання власного виробництва озброєнь. Однак, зауважив Єрмак, Україні потрібно більше зброї зараз.

Він нагадав, що Росія досі має перевагу в повітрі та здатна виробляти ракети попри введені санкції. Крім того, вона закуповує іранські ударні БПЛА та північнокорейські снаряди.

Читайте також: Єрмак у США зустрівся з українською та кримськотатарською громадами

«Тож, необхідно ввести більше рестрикцій проти них. І особливо нам потрібні системи протиповітряної оборони»,- підкреслив керівник ОП.

Він підкреслив, що верхівка в Кремлі «зациклена на реванші за холодну війну». І в сучасному світі, побудованому на партнерстві та консенсусі інтересів, Росія не має конкурентних переваг. Отже, єдиний шанс для Кремля – це створити ситуацію, коли різниця між миром і війною стає ілюзорною.

«Вогнища нестабільності виникатимуть по всьому світу, допоки Україна не переможе. Тому це – не лише у наших стратегічних інтересах, це також у інтересах Сполучених Штатів»,- наголосив представник української влади.

Він підкреслив, що на нинішньому етапі ніхто не може втомитися. Якщо Україна зможе вистояти і перемогти, то вистоїть і світовий порядок, заснований на правилах, зауважив він.

«Ми твердо налаштовані відновити суверенітет України над усією міжнародно визнаною територією»,- заявив Єрмак.

Читайте також: Єрмак і Салліван обговорили ситуацію на фронті та своєчасне постачання озброєння Україні

Крім того, він підкреслив, що для відбудови України після руйнівної війни необхідно створити «надійну парасолю» підтримки. Це, за його словами, дозволить відновити роботу одного з аеропортів України.

«Ми вже працюємо над цим із нашими партнерами»,- зауважив Єрмак, додавши, що наступний рік буде вирішальним у цьому плані.

Керівник ОПУ також запевнив, що Україна продовжує реформування попри війну, і це вимагає великих зусиль та фінансових вливань. У цьому зв’язку він підкреслив, що частину зусиль з оборони й відновлення України можна було би забезпечити за рахунок російських активів.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок делегація України на чолі з Андрієм Єрмаком провела зустрічі з представниками американської влади, під час яких обговорила, в тому числі, питання подальшої підтримки України з боку Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-