Гуменюк: У Чорному і Азовському морях без ракетоносіїв, РФ згорнула майже все корабельне угруповання

Гуменюк: У Чорному і Азовському морях без ракетоносіїв, РФ згорнула майже все корабельне угруповання

Укрінформ
На бойовому чергуванні в Чорному та Азовському морях наразі жодного ракетоносія немає, також згорнуте майже все корабельне угруповання ворога.

Про це керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк заявила в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

“На бойовому чергуванні наразі жодного ракетоносія немає. Також згорнуте майже все корабельне угруповання. По одному кораблю з тих, кого не шкода, залишено на бойовому чергуванні в таких штурмових погодних умовах, які зараз вирують у Чорному і Азовському морях. Вони викривають надводну обстановку, збирають дані, але загрози прямої не несуть”, - сказала Гуменюк.

Вона підкреслила, що слід пам'ятати, що ворог здатен застосовувати ракетоносії і просто з бухт, незважаючи на критичне порушення заходів безпеки, тому рівень ракетної небезпеки Генштаб оцінює як високий, але не критично високий.

Керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" зауважила, що поки що ворог може там протипоставити наявні у них ракетоносії.

Читайте також: Маємо бути готові до збільшення ударів по інфраструктурі України - Президент

“Це й надводні і підводні. Вони готові до застосування. Хоча логістика із забезпечення їх бойової спроможності сконцентрована в севастопольських бухтах, і це їм дошкуляє, оскільки для них це не є вже безпековий район. Тим не менш, ризикувати вони готові для того, щоб завантажуватись ракетами і бути готовими до нанесення ударів”, - підкреслила Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, довготривала пауза у застосуванні російськими військами крилатих ракет пов’язана з проблемами логістики, передислокацією ракетоносіїв та самих ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-