У ВМС пояснили, чому ворог поставив на паузу використання «Калібрів»

У ВМС пояснили, чому ворог поставив на паузу використання «Калібрів»

Укрінформ
Довготривала пауза у застосуванні російськими військами крилатих ракет пов’язана з проблемами логістики, передислокацією ракетоносіїв та самих ракет.

Про це повідомив речник Військово-Морських сил Збройних сил України, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Наразі ми спостерігаємо лише одну одиницю ворожої корабельної техніки в Чорному морі і одну в Азовському», - поінформував він.

Плетенчук зауважив, що ворог вимушений періодично перекидувати з Новоросійська кобарельну техніку і перешвартовувати її у Туапсе, «тому що мають змінювати місце стоянки, а причального фронту там не вистачає».

Відео: телемарафон «Єдині новини»

Речник зауважив, що ворог також був вимушений передислокувати з Севастополя до Новоросійська носії крилатих ракет, «але логістика, яка обслуговує ці носії, залишилася в Севастополі».

Читайте також: Росіяни хочуть перемістити деякі кораблі з Криму до окупованої частини Грузії - ГУР

За його словами, саме через це спостерігається велика пауза у використанні росіянами ракет.

«Зараз ворог стикнувся з проблемою відсутності логістики, вони не можуть завантажувати «Калібри» в Новоросійську. Відповідно, допоки вони не вирішать цю проблему, застосовувати ракети фактично не можуть. Аби це зробити, їм потрібно переходити до Севастополя, щоб зарядитися, але це для них самих небезпечно», - пояснив капітан третього рангу.

Плетенчук наголосив, що ворог накопичує ракети в очікуванні зимового періоду.

Читайте також: Росія вивела у Чорне море три ракетоносії з 24 «Калібрами»

«Враховуючи те, що ВПК не може поставити їм ракети в тій кількості, про яку вони мріють, відповідно, мають витримувати такі паузи», - резюмував спікер.

Як повідомляв Укрінформ, за словами Президента України Володимира Зеленського, українці мають бути готовими до того, що росіяни збільшать кількість ударів дронами чи ракетами по інфраструктурі країни.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-