Війна РФ з Україною перебуває в точці неповернення - Подоляк

Війна РФ з Україною перебуває в точці неповернення - Подоляк

Укрінформ
В Офісі Президента стверджують, що війна РФ з Україною перебуває в точці неповернення, Україні потрібно скоригувати свої дії.

Про це сказав радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в інтерв'ю DW, передає Укрінформ.

"Війна перебуває в точці неповернення. Росія прекрасно розуміє, що якщо вона зазнає поразки, обвалиться лінія фронту, то ця еліта припинить існувати, ну і, власне, Росія припинить існувати - мається на увазі не в географічному, а в політичному вигляді. У нас те саме: якщо ми не дотискаємо по лінії фронту, не забезпечуємо поразку Росії, то війна заморожується, а українська держава, її суб'єктність, постійно перебуватиме під зовнішнім тиском - Росія вкладатиме великі ресурси в постійні теракти, в постійні внутрішні політичні конфлікти тощо", - зазначив Подоляк.

Тому, за його словами, в України на 24-й рік, ну і на кінець 23-го абсолютно чітке розуміння, що потрібно робити.

"Перше - дещо скоригувати тактику з урахуванням тих ресурсів, які Росія витрачає. Дещо скоригувати стратегію з урахуванням тих домінантних переваг, які залишилися, які є в Росії, щоб ці переваги були ліквідовані. Третє - інвестиції в ті виробництва, про які я говорив, які нам необхідно різко розвивати, щоб отримати технологічну перевагу. І четверте - різке нарощування тиску за рахунок саме технологічного компонента цієї війни на ті чи інші військові порядки Росії", - пояснив радник керівника ОП.

Читайте також: Переговорів на умовах РФ не буде: Подоляк закликає не підігравати роспропаганді

Як повідомляв Укрінформ, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак запевнив, що Президент Володимир Зеленський не піде на жодні переговори щодо укладання миру з Росією по типу "Мінська-3".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-