Інформація про мільйон снарядів для Росії від КНДР є елементом пропаганди - експерт

Інформація про мільйон снарядів для Росії від КНДР є елементом пропаганди - експерт

Укрінформ
Інформація щодо передачі Північною Кореєю для Росії одного мільйона артилерійських снарядів є сумнівною і, вочевидь - це елемент інформаційної пропаганди.

Як передає Укрінформ, таку думку висловив військовий експерт, співголова громадської ініціативи "Права справа" Дмитро Снєгирьов в ефірі Українського радіо.

"Це знову таки елемент інформаційної пропаганди, який був запущений з метою якщо не налякати, то ввести в оману і народ України, і військово-політичне керівництво нашої держави", - сказав Снєгирьов.

На думку аналітика, внаслідок вдалих операцій ЗСУ в окупантів погіршується ситуація з ремонтно-евакуаційною технікою, а російська промисловість не здатна забезпечити техніку в такій кількості, яка необхідна для наступальних дій.

"У них взагалі проблеми з технікою: автопарк країни-окупанта ще до моменту широкомасштабного вторгнення нараховував до 7 тисяч одиниць. Враховуючи ту кількість, яку вивели з ладу ЗСУ, можемо говорити, що росіяни відчувають серйозну потребу і в ремонтно-евакуаційний техніці, і в колісній техніці загалом. До речі, саме відсутність колісної техніки й створила передумови для такого поняття, як снарядний голод. Йдеться про те, що РФ не те що немає чим стріляти, адже запаси снарядів в них достатні, а немає чим підвезти їх безпосередньо до лінії бойового зіткнення. Російський автопром не здатний задовольнити потреби російської армії в тій кількості, яка наразі необхідна для активної фази бойових дій в Україні", - сказав Снєгирьов.

Читайте також: Південна Корея вважає, що Росія допомагає КНДР готувати новий запуск супутника-шпигуна

Водночас військовий експерт застерігає, що ворог все одно шукає можливості поставок снарядів та військової техніки: "Ми бачимо співпрацю з Іраном, постачання артснарядів від Північної Кореї. Тож щодо колісної техніки вони теж можуть шукати шляхи". При цьому Снєгирьов наголосив, що у РФ "обмежена кількість партнерів, які могли би постачати їй сучасні військові технології та снаряди".

Як повідомляв Укрінформ, військові Південної Кореї заявили, що КНДР могла передати Росії балістичні ракети малої дальності та ракети для переносних зенітно-ракетних комплексів, на додачу до артилерійських снарядів для її війни проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-