Кислиця в ООН: Росія може довго ховатися від правосуддя, але воно наздожене її

Кислиця в ООН: Росія може довго ховатися від правосуддя, але воно наздожене її

Укрінформ
Російська Федерація може ховатися від правосуддя протягом тривалого часу, але «потяг справедливості» наздожене її. 

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це у п’ятницю заявив постпред України при ООН Сергій Кислиця під час обговорення в Раді Безпеки ООН у форматі Аррії висновків незалежної Комісії ООН із розслідування російських злочинів в Україні.

Відновлення справедливості, забезпечення відповідальності та звільнення всіх українців, незаконно і насильно захоплених Росією, є основними принципами Формули миру Президента Володимира Зеленського, нагадав він.

Читайте також: Кислиця в Радбезі ООН: Завдання ЗСУ - зменшити військовий потенціал Росії

За словами Кислиці, філософія Формули миру полягає в тому, що відповідальність за найтяжчі злочини за міжнародним правом, вчинені на території України, має бути забезпечена за допомогою належних і справедливих розслідувань та судового переслідування на національному чи міжнародному рівні.

«Необхідно забезпечити справедливість для всіх жертв та запобігання майбутнім злочинам.  Російська Федерація має бути притягнута до відповідальності за будь-які порушення міжнародного права в Україні або проти неї, включаючи її агресію в порушення Статуту ООН, а також за будь-які порушення міжнародного гуманітарного права і міжнародних норм у галузі прав людини», - наголосив постпред.

Кислиця процитував російського радянського поета Євгенія Євтушенка, який сказав: «Справедливість - це потяг, який завжди запізнюється».

Читайте також: Росія передавала зброю ХАМАСу для поширення фейкових звинувачень України - Кислиця в РБ ООН

Звертаючись до представника Росії, він зауважив: «Російська Федерація може ховатися від справедливості протягом тривалого часу. Але чим швидше РФ тікатиме від справедливості по тунелю злочинів, у який вона потрапила за власним вибором, тим швидше потяг справедливості наздожене її».

Як повідомлялося, члени Ради Безпеки ООН обговорили у форматі Аррії висновки незалежної Комісії ООН з розслідування російських злочинів в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-